3 meest voorkomende oorzaken van moodswings

Heb jij regelmatig last van moodswings? Je bent niet de enige! Veel vrouwen hebben zo nu en dan stemmingswisselingen en dat is erg vervelend voor jezelf en je omgeving. Van heel vrolijk naar heel verdrietig of boos. Je wordt er moedeloos van en weet niet hoe het komt dat je zo vaak moodswings hebt. In dit blog leg ik je uit waar jouw moodswings vandaan komen en wat je eraan kunt doen!

Waar komen moodswings vandaan?

Moodswings kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben ze te maken met een disbalans in je hormonen. De hormonen oestrogeen en progesteron schommelen continu waardoor jij last kan hebben van wisselende stemmingen. Maar ook een trage schildklier, bijnieruitputting, bloedsuikerschommelingen, darmproblemen, stress, slaapproblemen, slechte of lage aanmaak van het serotonine (gelukshormoon) en 

melatonine (hormoon dat zorgt dat je je slaperig voelt) of persoonlijke omstandigheden. Door een gezonde levensstijl aan te nemen kan jij je hormonen terug in balans brengen en jouw moodswings aanpakken. 

Een gezonde levensstijl kan helpen!

Maar wat is dan een gezonde levensstijl? Door gezonde keuzes te maken wat betreft voeding, beweging en stressreductie creëer je een gezonde levensstijl voor jezelf. Het moet een nieuwe manier van leven worden. Met gedragingen en gewoontes die je langzaamaan eigen gaat maken en die je levenslang vol kunt houden. Een gezonde levensstijl is van belang voor een leven zonder moodswings. En gelukkig is het ook met een gezonde levensstijl mogelijk om gewoon te kunnen genieten van een wijntje, frietje of chips. Je houdt dan namelijk een 80/20 regel aan. Dat betekent dat je 80% van de tijd gezond eet, sport en stressreductie toepast. 20% van de tijd kun je eens een keer een avondje wat later naar bed of een wijntje drinken. Als het grootste gedeelte van je voeding, beweging en stressreductie dus maar een gezonde keuze is. Tevens is het belangrijk om te leren wat dan die gezonde keuzes zijn en welke voeding, beweging en stressreductie voor jou de juiste zijn. Een lifestylecoach kan je helpen met een gezonde levensstijl die bij jou past en helpt om moodswings tegen te gaan!

Weer lekker in je vel zitten?

Door het maken van gezonde keuzes heb jij minder last van moodswings. Je gaat hierdoor weer lekker in je vel zitten en hebt energie en zin in het leven. Jij kunt weer dingen doen die je zo graag zou willen doen. En misschien zelfs wel dingen die je altijd al had willen doen maar die je eerder niet gedaan kreeg. Door hormoonbalans en het stimuleren van de juiste hormonen gaat ook jou dit lukken. Weg met die moodswings!

Neem contact op met een lifestyle coach

Wil jij weten waardoor jij persoonlijk last hebt van moodswings en wil jij leren welke stappen je kunt maken om van jouw wisselende stemmingen af te komen? Neem dan contact op met een lifestylecoach om hier aan te gaan werken. Je gaat op zoek naar de oorzaak van jouw moodswings en de juiste oplossing voor jou! Maak een afspraak voor een intake consult om de eerste stap te nemen. Je krijgt dan advies welk coachingstraject bij jou past. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mijn lifestylecoach pagina of stuur direct een mailtje voor een afspraak of vragen naar marjolein@praktijkmj.nl.