Burn out coach

Een burn out kan ontstaan nadat je een langere periode zoveel chronische stress en druk hebt ervaren dat je lichaam zo is uitgeput dat het niet meer snel kan herstellen. Dit kan komen door een combinatie van druk op je werk en een privéleven waar het niet lekker loopt. Heb jij burn out klachten en lukt het je niet om hier vanaf te komen? Als burn out coach help ik je graag om weer energiek in het leven te staan.

Hoe gaat een burn out coach te werk?

Rust en licht actief herstel zijn de eerste punten die je kunt aanpakken om van je burn out klachten af te komen. Als burn out coach vind ik het belangrijk dat je eerst voldoende tijd neemt om uit te rusten zodat je op een juiste en verantwoorde manier aan een burn out behandeling kunt beginnen. Tijdens een burn out behandeling bij een burn out coach ga je stapje voor stapje inzien en leren hoe je in de toekomst kunt voorkomen dat je opnieuw vervalt in je oude gewoontes/struikelblokken. Tevens wordt er gekeken hoe jij middels natuurlijke voedingsstoffen en adaptogene kruiden weer opnieuw energie gaat krijgen om weer rustig aan in actie te kunnen komen. Ook bekijken we hoe je door beweging en de juiste voeding langzaamaan opnieuw energie gaat opbouwen en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je een leefstijl kunt blijven hanteren die voor jou goed werkt en waar jij je gelukkig en ontspannen bij voelt.

Symptomen burn out vrouw

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel en twijfel je of het een burn out is? Er zijn ontzettend veel symptomen van een burn out bij een vrouw, dus noem ik er een aantal voor je op. 

 

Lichamelijke klachten:

chronische vermoeidheid, slapeloosheid, nek-schouderpijn, hartkloppingen, duizeligheid, maagklachten, darmklachten, hyperventilatie, gewichtsproblemen, snel ziek worden, hoofdpijn/migraine, beperkt zicht, oorsuizen, overgevoeligheid voor geluid, laag libido, trillende handen, ziek worden als je op vakantie gaat. Emotionele symptomen kunnen zijn; prikkelbaar, depressief, somber, huilbuien, opgejaagd, emotioneel, stemmingswisselingen, vlak, lusteloos, futloos, overprikkeld.

 

Mentale klachten:

geestelijke vermoeidheid, apathie, slecht concentreren, nergens meer zin in, geheugenverlies, piekeren, angstgedachten, moeilijk beslissingen kunnen nemen. Gedragsverandering kan zijn; terugtrekken, isolement, tegenzin naar werk, controleverlies, niets meer afkrijgen, meer gaan drinken/roken, overleven in plaats van leven, jezelf verwaarlozen, onvoldoende rust nemen, onhandiger worden, veel klagen en verwijten uit onvrede en machteloosheid.

 

Herken je je in één of meerdere van deze klachten? Dan ga ik als burn out coach graag met je aan de slag om weer je oude zelf te worden!

Werken aan jezelf

Omdat het bij een burn-out vooral gaat om hoe je geestelijk omgaat met situaties en je hierin de juiste weg moet vinden is een burn out coach erg waardevol. Door middel van diverse coach technieken maken we inzichtelijk waar het probleem zit voor jou en hoe je hiermee aan de slag kan om deze problemen en struikelblokken in de toekomst niet opnieuw de baas te laten worden over jouw leven. Ook bekijken we hoe je door beweging en de juiste voeding langzaamaan opnieuw energie gaat opbouwen en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je een leefstijl kunt blijven hanteren die voor jou goed werkt en waar jij je gelukkig en ontspannen bij voelt.

Hulp nodig om je weer energiek te voelen?

Herken je jezelf in de symptomen van een burn out en heb jij hulp nodig om weer lekker in je vel te zitten? Als burn out coach ga ik graag met je aan de slag. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.