Hebben vrouwen eerder last van stress dan mannen?

Ja het klopt, vrouwen hebben eerder last van stress dan mannen. En weet je hoe dit komt? Vrouwen hebben een ingewikkeldere hormoonhuishouding dan mannen. Door de hormoonschommelingen die een vrouw elke dag heeft kan er ook eerder een disbalans ontstaan in de hormonen die ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen. En dat geeft stress in ons lichaam.

Dat betekent niet dat mannen geen stress hebben. Maar mannen hebben een stabielere hormoonhuishouding dan vrouwen. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen is een hormoon dat gevoeliger is voor stress terwijl het mannelijke hormoon testosteron hier veel minder gevoelig voor is. Het is dus voor vrouwen extra van belang dat ze kun stresslevel goed bewaken en ervoor zorgen dat ze stressbestendiger worden.

Ook de maatschappij vraagt meer van vrouwen dan vroeger. Nu moet je en moeder zijn, vrouw van, werknemer of ondernemer, huishoudster, kok, dochter, zus en vriendin ineen. Dat vraagt nogal wat veerkracht en energie.

Tegelijk is onze voeding van minder goede kwaliteit geworden dan vroeger. Er zitten minder vitamines en mineralen in onze voeding door het bespuiten ervan. Als je groenten bijvoorbeeld niet biologisch is wordt deze bespoten met gif om ziektes en ongedierte te voorkomen. Deze giftige stoffen krijgen we dus ook binnen en moet ons lichaam hard werken om deze gifstoffen te verwerken en uit te scheiden. Hierdoor ervaart ons lichaam stress en kun je van allerlei vage klachten ervaren. Kies dus zo vaak als je kunt voor biologische voeding. Hier zitten ook tot 60% meer voedingsstoffen in dan de niet biologische variant.

Stress is een echte killer voor ons immuunsysteem en humeur. Stress kan je letterlijk ziek maken.

Door bewuster pure en onbewerkte voeding te eten en te zorgen voor de juiste beweging en het aanvullen van natuurlijke voedingsstoffen en adaptogene kruiden (zoals men dat vroeger eigenlijk altijd al deed) kun je stressbestendiger worden en je immuunsysteem een boost geven.

Heb jij last van stress, prikkelbaarheid, kort lontje, slaapproblemen, vermoeidheid, slechte concentratie, depressieve gevoelens, gevoel van onmacht, ik kan je coachen om je weer energieker te voelen en je te laten stralen. Zodat je alles weer kunt doen in het leven waar je zo van wilt geniet.

Op weg naar een stressbestendige toekomst!

Liefs, Marjolein