Hormooncoach

“Het zullen je hormonen wel weer zijn!” Dat horen wij vrouwen wel eens als opmerking als we wat kribbig reageren, ineens fel uit de hoek komen of overgevoelig zijn en om het minste in tranen uitbarsten. En het kan kloppen. Hormonen beïnvloeden ons humeur en nog veel meer. Herkenbaar? Dan is de kans groot dat jij hormonale klachten ervaart. Als hormooncoach help ik vrouwen om hun hormonen beter onder controle te krijgen. Wanneer jouw hormonen goed in balans zijn zit jij namelijk lekkerder in je vel en heb je meer energie!

Wat doet een hormooncoach?

Als hormooncoach leer ik jou de Hormoonfactor leefstijl. Met aanpassingen op het gebied van voeding, de juiste beweging en stressbeperking kun je hormoonbalans creëren en van jouw hormonale klachten afkomen. Door een uitgebreide anamnese en intake-consult waarin ik als hormooncoach ga kijken waar bij jou het probleem ligt, gaan we op zoek naar hoe jij jouw hormoonklachten kunt verminderen. Met een persoonlijk stappenplan kun jij dan de touwtjes in eigen handen nemen en de baas worden over jouw hormonen.

Vrouwelijke hormonen

Vrouwelijke hormonen zijn boodschapper-stofjes die in bepaalde klieren, zoals de eierstokken, in zeer kleine hoeveelheden worden gevormd. Deze stofjes worden door het bloed vervoerd om op een andere plaats hun werk te doen. Bij vrouwelijke hormonen wordt er onderscheid gemaakt tussen Oestrogeen, Testosteron en Progesteron. Waar Oestrogeen ervoor zorgt dat jij je goed en positief voelt, zorgt Progesteron juist voor een kalmerend, passief en slaperig gevoel. Vrouwen hebben te maken met periodes, zoals de menstruatiecyclus, overgang of zwangerschap waarin deze hormonen continu schommelen. Hierdoor kunnen jouw vrouwelijke hormonen zorgen voor stemmingswisselingen.

De oorzaak van jouw vage klachten

Veel vrouwen hebben last van een disbalans in de hormonen zonder dat zij hier weet van hebben. Vrouwelijke hormonen kunnen namelijk allerlei klachten veroorzaken die je hier misschien niet direct aan kan linken. Denk bijvoorbeeld aan buikvet, vermoeidheid, prikkelbaarheid, last van je darmen, slecht slapen, een kort lontje, vruchtbaarheidsproblemen, menstruatieklachten, eetbuien, hoofdpijn, stress en nog heel veel meer. Als hormooncoach help ik jou middels de Hormoonfactor leefstijl om jouw hormonen op de juiste momenten te boosten en te temmen.

Weer lekker in je vel zitten?

Wil jij meer weten over jouw hormonen of heb jij klachten van je menstruatiecyclus, overgang, vermoeidheid of stress? Als hormooncoach ga ik graag met jou aan de slag om jouw hormonen in balans te brengen en weer vol energie en positiviteit in het leven te staan.