Kan je op een gezonde manier aankomen?

Iedereen heeft het altijd maar over afvallen, maar willen aankomen om weer lekker in je vel te zitten lijkt nog taboe. Ben jij te licht voor je gewicht en kamp je vaak met je weerstand en gezondheid, dan kan aankomen wellicht een oplossing zijn voor jouw klachten. Als we het hebben over aankomen bedoelen we het creëren van een gezond gewicht dat past bij jouw lengte. Een klein beetje vet is zeker voor een vrouw erg belangrijk! In je vetgehalte worden namelijk suikers opgeslagen die je later kunt gebruiken voor energie.
Daarnaast wordt in vetopslag het hormoon oestrogeen aangemaakt die zorgt voor je vrouwelijke kenmerken zoals; een mooie huid, vrouwelijke vormen, je vruchtbaarheid en libido. Eigenlijk zorgt aankomen en een beetje vet er dus voor dat jij je op en top vrouw kunt voelen.

Wat doet aankomen met mijn gezondheid?

Op een gezonde manier aankomen kan je immuunsysteem versterken wat ervoor zorgt dat je minder vatbaar bent voor virussen. Aankomen zorgt dus voor een betere gezondheid en meer energie. Vooral voor je vruchtbaarheid is aankomen bij ondergewicht belangrijk omdat je menstruatiecyclus dan beter kan werken. Bovendien is het tijdens een zwangerschap belangrijk dat je wat reserves hebt voor de energie die je lichaam moet leveren voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Ben je in de overgang? Ook dan is dat kleine vetrolletje van belang om het afnemende oestrogeen aan te kunnen maken vanuit het vetweefsel. Dit heb je nodig om je hormonen in balans te houden, zodat je tijdens de overgang zo min mogelijk klachten ervaart.

Aankomen met de juiste voeding

Aankomen wordt geassocieerd met ongezonde voeding, maar kan je ook op een gezonde manier aankomen? Het antwoord daarop is ja! Om aan te komen is het ten eerste belangrijk om onverzadigde
vetten te eten. Deze gezonde vetten zitten bijvoorbeeld in vette vis, noten, pinda’s en avocado’s. Naast het eten van gezonde vetten is het ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om op een gezonde manier aan te komen. Eiwitten zitten in melkproducten zoals kwark en kaas, maar ook in kip, vis, pitten en zaden zitten boordevol eiwitten! Naast gezonde voeding is ook beweging van belang wanneer je wil aankomen. Krachttraining is een mooie manier om meer spiermassa en dus gewicht op te bouwen. In je spiermassa sla je namelijk suikers op die je lichaam uiteindelijk omzet in energie.

Aan de slag met een voedingscoach!

Wil jij op een gezonde manier aankomen en daarmee sterker en gezonder worden? Met een voedingscoach kun je een persoonlijk plan opstellen. Stap voor stap kijken we samen hoe je kunt aankomen met gezonde voeding. Gericht kijken naar de juiste voedingskeuzes is namelijk een belangrijk onderdeel van aankomen bij ondergewicht.

Weer zelfverzekerd zijn?

Wil jij weer zelfverzekerd zijn over je lichaam maar vooral ook over je gezondheid? Neem dan contact op met een goede voedingscoach die samen met jou kijkt naar naar welke stappen je moet zetten om gezond aan te komen. Bovendien geeft aankomen je een zelfverzekerd gevoel wanneer je ondergewicht hebt. Je zit

beter in je vel en hebt meer energie waardoor jij je gelukkiger voelt. Meer weten? Neem snel een kijkje op mijn coaching pagina.