Stress coach

De omgeving en de tijd waarin we leven bezorgd veel mensen stress en dus stress klachten. Chronische stress veroorzaakt een hormoondisbalans waardoor je klachten kunt krijgen op het gebied van slapen, een korter lontje, vermoeidheid, gejaagdheid, hoofdpijn, darmproblemen en nog veel meer. Het hebben van stress kan op de lange termijn overgaan in een burn-out en zelfs een depressie. Het is daarom belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Als stress coach leer ik jou om te gaan met stress om zo jouw stress klachten te verminderen.

Waarom een stress coach?

Als stress coach breng ik samen met jou in kaart hoe je leven er op dit moment uitziet. Op basis daarvan bekijken we hoe jij in de toekomst jouw stress de baas kunt worden en ervoor kunt zorgen dat je weerbaar bent, zowel geestelijk als lichamelijk. Daarnaast leer ik jou om je gelukshormonen (neurotransmitters) te boosten om van je stress klachten af te komen. Dit kan met behulp van natuurlijke voedingsstoffen en adaptogene kruiden. Als stress coach weet ik dat ze echt wonderen kunnen verrichten! Stress is namelijk veel meer biologie dan psychologie. Middels de Stressologie methode meten we hoe het met jouw stressniveau gesteld is en kun je door middel van een persoonlijk plan van jouw stress klachten afkomen.

Stress klachten

Stress is een veel voorkomende klacht bij vrouwen dat de hele hormoonhuishouding en stofwisseling ondermijnd. Schaam je er dus niet voor, want je bent niet de enige vrouw die stress klachten ervaart. Vrouwen hebben nog te vaak het gevoel dat ze alle ballen hoog moeten houden, werk, gezin, man en huishouden. Maar je bent maar één persoon en kunt nou eenmaal niet overal goed in zijn. Wanneer je langdurig last hebt van stress kunnen er stress klachten ontstaan. Dit kunnen klachten zijn zoals, een slechte darmwerking, maagklachten, vruchtbaarheidsproblemen (PCOS), een laag libido, geïrriteerdheid, een kort lontje, migraine, burn-out, depressie en nog veel meer. Herken jij deze klachten en wil jij leren om beter om te gaan met stress? Als stress coach help ik jou om je lichaam sterker te maken zodat het zich beter kan herstellen na korte stress momenten. Hiermee kan jij je immuunsysteem een boost geven en van je stress klachten afkomen.

Hormoonschommelingen

Vrouwen hebben eerder last van stress dan mannen. En weet je hoe dit komt? Vrouwen hebben een ingewikkeldere hormoonhuishouding. Door de hormoonschommelingen die een vrouw elke dag heeft kan er ook eerder een disbalans ontstaan in de hormonen die ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen. En dat geeft stress in ons lichaam. Als we veel stress klachten ervaren worden andere functies zoals stofwisseling en geslachtsorganen even stop gezet. Dit omdat stress biologisch gezien de eerste prioriteit behoeft en ons lichaam al haar energie aan geeft. Je kunt je dus voorstellen dat bijvoorbeeld je stofwisseling minder goed functioneert en je van stress dus aan kunt komen of af kunt vallen. Maar ook je geslachtsorganen werken niet meer zoals het zou moeten. Je kunt dan klachten krijgen zoals een onregelmatige cyclus en zelfs onvruchtbaarheid. Een stress coach kijkt hoe jij jouw hormonen in balans kunt brengen om zo je stress klachten te verminderen.

Wil jij meer rust in je hoofd?

Heb jij stress en herken je jezelf in de hierboven genoemde klachten? Pak deze klachten dan aan bij de kern en blijf er niet langer mee rondlopen. Als stress coach help ik je graag om je weer gelukkig en energiek te voelen en stress de baas te worden.